Hoi, Paka hier, helemaal vanuit Boston USA met een heerlijk verhaal over mijn comfortabele cocon. Ik ben zo trots op mezelf dat ik jullie graag mijn verhaal wil vertellen. Lees snel verder, You will love it!

Anne-Marie, mijn behulpzame onderdaan voor eten, drinken, snackjes en knuffels schrijft al een poosje voor de Ontspan Specialist, een Nederlandse website. Daar praat ze mee over iets waar katten van nature zeer goed in zijn; ontspannen en yoga.

Jullie, mijn geliefde kattenvrienden, weten allang dat wij katten geen hulp nodig hebben om yoga te beoefenen. Naast slapen, ontspannen, uitrekken en uitrusten zijn wij ware yoga kunstenaars! Ik help haar dan ook regelmatig als ze videoÔÇÖs opneemt. Dan loop ik door het beeld op mijn eigen, charmante manier en stretch af en toe mijn spieren om aan te tonen dat yoga helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Daar vertel ik een andere keer meer over.

Een comfortabele cocon.

Soms heb ik behoefte aan het cre├źren van een veilige en comfortabele cocon. Een hoekje voor mezelf. Een kleine cocon, precies groot genoeg om je goed in kunnen voelen.
Het kan een stapel dekens zijn over je favoriete stoel, opgezet als een klein tentje met precies genoeg ruimte voor jou. Het kan ook een doos of mandje zijn. Maar waarom zou je kiezen als je ze allemaal kunt hebben!

Mensen kunnen van ons leren.

Mensen zijn een stuk minder slim dan wij. Maar gelukkig leren ze af en toe van ons.
Want wij zijn geweldig in het vinden van kleine hoekjes. We voelen ons veilig in onze eigen comfortabele cocon. Ze helpen ons als we bang zijn of stress hebben.
Mensen doen ons na en maken zelf een veilige plek want de meeste mensen passen niet in een handig doosje of mandje.

Gewoon lekker lui kunnen zijn.

Gewoon lekker lui kunnen zijn, hoe vredig is dat! Onszelf toestaan om even helemaal niets te doen. Een dutje te nemen of de dag te overdenken in onze veilige, warme en gezellige cocon.

Snel terugtrekken.

Is jouw leefruimte gevuld met mensen, lawaai en actie? Gebruik dan een mandje, kartonnen doos of desnoods de kattenbak. Negeer vervolgens de wereld 10 minuten lang. Of langer, als je per ongeluk in slaap valt. Het zal niemand opvallen.

Dit is een tijd die van jou en alleen van jou is, waar je niet hoeft te denken over jouw volgende maaltijd of knuffels. Geniet van dat warme, gezellige en veilige gevoel in jouw comfortabele cocon!

Afbeelding van Fran├žois BENOIS via Pixabay en Anne-Marie.

Je houd misschien ook van..

2 reacties

  1. […] Mensen kunnen een voorbeeld nemen aan ons! Ik vertel mijn verhaal over veilige cocon’s op de schattigste katten site ever. Neem snel een … […]

  2. […] wil ik je nog iets vertellen. Paka heeft haar eigen verhaal geschreven, speciaal voor deze site. Als je meer wilt weten over haar avonturen en belevenissen, hoef je alleen maar op deze link te klik… Ik verzeker je, het is een verhaal dat je niet wilt […]

Reacties zijn gesloten.