Grappige kattenverhalen

Kattenkwaad met Sakura: De Stille Jager

Hallo daar, ik ben Sakura, en hoewel het misschien lijkt alsof ik ’s nachts gewoon slaap, ben ik eigenlijk druk bezig met mijn geheime missie, kattenkwaad uithalen! Als een ware nachtelijke jager, sluip ik rond in de stille uren van de nacht, op zoek naar mijn prooi. En mijn doelwit? Pennen. Ja, je hebt het goed gehoord. Pennen. Ze mogen niet op tafels of bureaus liggen, nee nee, pennen horen op de grond. Dat is gewoon de regel, iedereen weet dat.

Mijn mens heeft zelfs speciale hoesjes gekocht voor haar vulpennen, alleen maar omdat ze zo boos wordt als er per ongeluk een pen op de vloer terechtkomt. Maar eerlijk gezegd begrijp ik daar helemaal niets van. Een pen is een pen, toch? Dus ook die mooie vulpennen horen op de grond. Wat maakt mij het soort pen nou uit?

Maar goed, naast mijn nachtelijke jachtavonturen geniet ik er ook van om aan meubels te krabbelen. ’s Nachts is dat veel rustgevender, omdat er niemand is om me te zeggen dat ik daar niet aan mag komen. Mensen praten veel te veel, als je het mij vraagt.

Helaas kwam er die ene keer dat ik met een plant speelde meteen een hele heisa van, compleet met een filmopname. Daar heb ik echt geen zin meer in, dus daar blijf ik voortaan vanaf. Maar als er bloemen zijn, nou ja, bloemen horen eigenlijk ook op de grond. Jammer genoeg word ik daar altijd zo nat van. Dus misschien laat ik die maar met rust.

Maar ja, dat is het leven van een nachtelijke jager zoals ik. Altijd op zoek naar avontuur, zelfs als dat betekent dat ik af en toe in de problemen kom. Want laten we eerlijk zijn, waar zou de wereld zijn zonder een beetje kattenkwaad in de nacht?

Afbeelding van Kreingkrai Luangchaipreeda via Pixabay

Je houd misschien ook van..