Grappige kattenverhalen

De hele dag dutjes doen.

Het Slaperige Leven van Pluis -Mijn Wereld van Dutjes.
Hoi, ik ben Pluis, een trotse vertegenwoordiger van de kattenwereld. Als het om slapen en dutjes gaat, ben ik een ware professional. Sommigen noemen me zelfs een meester in de kunst van dutjes doen. Ik bedoel, waarom zou ik niet genieten van een beetje quality time in dromenland? Slapen is gewoon zo ontzettend lekker!

Katten kunnen ook duimen!

Als kleine pluizenbal was ik altijd al een fervent slaper. Mijn favoriete tijdverdrijf was het sabbelend op mijn pootje liggen. Ja, echt waar! Het was een gewoonte waar ik maar moeilijk vanaf kon komen, en eerlijk gezegd, waarom zou ik ook? Het was zo rustgevend en troostend.

Tegenwoordig slaap ik het liefst de hele dag en nacht door. Ze zeggen dat katten gemiddeld zo’n 12 tot 16 uur per dag slapen, maar eerlijk gezegd, ga ik daar ruimschoots overheen. Waarom zou ik mijn kostbare tijd verspillen aan rondrennen en spelen als ik gewoon lekker op mijn kussentje kan liggen, omringd door de zachte gloed van de zonnestralen die door het raam naar binnen schijnen?

Pssst doe jij al mee met onze chat? De vraag deze keer gata over slapen! Je mag ook gezellig meepurren op onze chit chat cat chat pagina als je over andere dingen dan slapen wilt praten.

Hoezo, nachtdieren?

Ouder worden heeft mijn liefde voor dutjes alleen maar versterkt. Ik kan nu wel tot 20 uur per dag slapen! Sommige mensen noemen me lui, maar ik zie het liever als het omarmen van mijn innerlijke rust. Ik bedoel, wie heeft er tijd voor stress als je kunt genieten van eindeloze dutjes?
Ik weet heus wel dat we nachtdieren genoemd worden omdat ze zogenaamd ‘s nachts actief zijn. Zelf noem ik ons liever luiaards, maar die naam hebben ze al een aan ander dier gegeven. Dom hoor.

Schoonheidsslaapjes.

Het belangrijkste is dat mijn baasje begrijpt dat mijn slaap heilig is. Niets verstoort mijn schoonheidsslaapje, zelfs niet als ze me willen knuffelen of met me willen spelen. Ze moeten gewoon wachten tot ik klaar ben met mijn dutje. Het is tenslotte mijn wereld van dutjes, en ik ben er de koning van!

Dus, de volgende keer dat je me ziet liggen te slapen, sabbelend op mijn pootje, weet dan dat ik gewoon mijn ware roeping volg. Ik ben Pluis, de kat die dol is op slapen, en ik ben er trots op!

Afbeelding van Екатерина Гусева via Pixabay en Sakura.

Je houd misschien ook van..