Purr Facts

Top 5 Duurste Raskatten Ter Wereld

Weet jij welke duurste raskatten in de top 5 staan?
Ben je op zoek naar een nieuwe harige vriend die niet alleen schattig is, maar ook een echte eyecatcher? Dan ben je hier aan het juiste adres! We hebben de top 5 duurste raskatten ter wereld voor je samengesteld, met prachtige kattenrassen die je hart zullen veroveren (en mogelijk je portemonnee zullen leegmaken). Wil je een raskat kopen, lees dan ook onze tips voor het vinden van de juiste fokker.

1. Ashera

Op nummer één staat de majestueuze Ashera-kat, die bekend staat als een van de duurste katten ter wereld. Met hun opvallende uiterlijk, lange gestalte en speelse persoonlijkheid, kunnen deze exotische katten wel $25.000 tot $125.000 kosten, afhankelijk van hun afkomst en kwaliteit. Maar deze kruising tussen twee wilde kattensoorten is verboden om te importeren. Ze worden ook niet erkend als echte raskatten omdat het om een kruising tussen wilde soorten gaat. Ook zijn er vaak gedragsproblemen geconstateerd. Zelfs als je nog ergens een lade vol geld hebt is de aanschaf van deze kattensoort niet aan te raden.
Meer informatie over deze katten kan je hier vinden.

2. Savannah en Serval

Top 5 Duurste Raskatten Savannah

Op de tweede plaats staat de Savannah-kat, een unieke hybride van een serval en een huiskat. Deze prachtige en elegante katten zijn buitengewoon intelligent en energiek, en kunnen tot $20.000 kosten voor een hoogwaardig exemplaar. Deze katten lijken trouwens veel op de Ashera en worden vanaf 1 juli 2024 in Nederland verboden. Ook de wilde Serval is dan niet meer in ons land toegestaan. De foto in dit artikel is van een wilde Serval.

3. Bengaal

Top 5 Duurste Raskatten Bengaal

Deze wilde en avontuurlijke katten hebben een onmiskenbare uitstraling met hun prachtige gevlekte vacht en indrukwekkende spieren. Een hoogwaardige Bengaal-kat kan tot $5.000 kosten, en ze zijn geliefd om hun levendige persoonlijkheid en speelse karakter.

4. Sphynx

Top 5 Duurste Raskatten Sphinx

De Sphynx-kat, bekend om zijn haarloze huid en grote oren, is een uniek en geliefd kattenras dat tot $3.000 kan kosten. Ondanks hun gebrek aan vacht, hebben deze katten een warm en aanhankelijk temperament en staan ze bekend om hun sociale aard.

5. Peterbald

Last but not least hebben we de elegante Peterbald-kat, een ras dat afkomstig is uit Rusland en bekend staat om zijn unieke uiterlijk en gracieuze houding. Deze charmante katten kunnen tot $2.000 kosten en zijn geliefd om hun vriendelijke en aanhankelijke karakter. Ook dit is, net als de Sphynx een naaktkat.

Conclusie

Ben je op zoek naar een exotische en exclusieve metgezel of gewoon een liefdevolle en aanhankelijke huisgenoot. Bedenk dan dat de allerduurste katten (half) wild en verboden zijn.
Maar onthoud, de prijs van een kat is niet het belangrijkste; het is de liefde, genegenheid en band die je deelt die echt van onschatbare waarde zijn. Dus, ongeacht welk kattenras je kiest, wees er zeker van dat je een leven lang liefde en geluk zult delen met je trouwe viervoeter!

Afbeelding voorblad Bengaalse katten katerinavulcova Serval van gayleenfroese2 Bengaalse kat Afbeelding van 성혁 이 Sphinx Afbeelding van Диана Лазарцева via Pixabay

Je houd misschien ook van..